Gregers Friisberg

Nye klimaforudsigelser fra USA

Posted in Klimapolitik by Gregers Friisberg on 13/01/2013

Hvert fjerde år offentliggør USA en national vurdering (national assessment) af menneskeligt påførte klimaændringer. Den første rapport kom i 2000. Der blev ikke lavet en under George W. Bush, men igen i 2009, og nu er den næste på trapperne. Den er lige offentliggjort i kladde med invitation til en offentlighedsfase, hvor alle kan kommentere på den. Så offentliggøres den endelige version.  Over 300 videnskabsfolk og kommunikatører har bidraget til den over 1000 sider rapport.

Det er ikke opmuntrende læsning. USA bliver varmere, mere tørt og udsættes for stadig mere ustabilt vejr konkluderes det. I slutningen af århundredet vil astmatiske sygdomme blive langt mere udbredt. Der vil kunne opstå alvorlig fødevaremangel, og landet vil blive hjemsøgt af perioder med storme/orkaner og hæftigt nedbør.  Siden slutningen af det 19. århundrede og frem til i dag er gennemsnitstemperaturen steget 1,5 grad Fahrenheit, og 80 pct af denne stigning har fundet sted siden 1980.

globwarm

Kilde: Federal Climate change Report. Globalchange.gov.

For de amerikanske videnskabsfolk er det ikke en diskurs om klima, man har gang i med denne 1000 siders rapport. Man er kommet ud over hypoteser og teori.  Det er hard core science om den virkelige verden:

 Citizens of the United States and the world make choices every day that change the risks of current and future climate change. The impacts of climate change are already evident, and have been directly and unequivocally linked to human activities. (Klmarapporten)

“….Virkningerne af klimaændringer er allerede evidente, og er blevet direkte og utvetydeligt forbundet med menneskets aktiviteter”. Tydeligere kan det vel ikke siges.  Nu mangler der bare handling!!

Advertisements

Comments Off on Nye klimaforudsigelser fra USA

%d bloggers like this: